Bakad röding med gulbetor & kantareller

Det här är en riktig pangmiddag. Bakad röding, smörstekta kantareller, gulbetor, pepparrotskräm och brynt smör. Om ni köper gulbeta i knippe, släng inte blasten den är jättegod att steka. (Obs!! Gräddfilen mår bäst av att få hänga i ca 3 timmar, går bra med en halvtimma också om det är ont om tid).


4 portioner

4 st rödingfiler med skinn, ca 600 g

2 knippe gulbetor
ca 600 g små fina potatisar
300 g kantareller

Pepparrotskräm 
5 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
1 tsk honung
Salt och peppar

200 g smör


  1. Häng gräddfilen i ett kaffefilter, gärna i några timmar så det mesta av vätskan försvinner. Blanda sedan med pepparrot o honung. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Koka potatisen och gulbetorna i rikligt saltat vatten. (Två olika kastruller.)
  3. Bryn smöret tills det blir nötigt och gyllenbrunt. Håll varmt. Så här långt kan du förbereda.
  4. Vid servering
  5. Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Stek kantarellerna så dom blir härligt gyllenbruna. Halvera potatisen och gulbetorna och släng ner i samma panna som kantarellerna. Har du sparat blasten från betorna steker du med den också. Salta och peppra.
  7. Lägg rödingfillerna på en plåt med skinnsidan uppåt. Salta och och ringla över lite olivolja. Baka fisken i mitten av ugnen i ca 8-10 min. När du enkelt kan dra av skinnet är fisken färdig.
  8. Lägg upp potatis, betor och kantareller på tallrikar, samt en fiskbit. Lägg en klick pepparrotskräm och skeda över rikligt med brynt smör på fisken. Servera direkt.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *