Det här är en riktig pangmiddag. Bakad röding, smörstekta kantareller, gulbetor, pepparrotskräm och brynt smör. Om ni köper gulbeta i knippe, släng inte blasten den är jättegod att steka. (Obs!! Gräddfilen mår bäst av att få hänga i ca 3 timmar, går bra med en halvtimma också om det är ont om tid).
4 portioner
4 st rödingfiler med skinn, ca 600 g
2 knippe gulbetor
ca 600 g små fina potatisar
300 g kantareller
Pepparrotskräm
5 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
1 tsk honung
Salt och peppar
200 g smör
- Häng gräddfilen i ett kaffefilter, gärna i några timmar så det mesta av vätskan försvinner. Blanda sedan med pepparrot o honung. Smaka upp med salt och peppar.
- Koka potatisen och gulbetorna i rikligt saltat vatten. (Två olika kastruller.)
- Bryn smöret tills det blir nötigt och gyllenbrunt. Håll varmt. Så här långt kan du förbereda.
- Vid servering
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Stek kantarellerna så dom blir härligt gyllenbruna. Halvera potatisen och gulbetorna och släng ner i samma panna som kantarellerna. Har du sparat blasten från betorna steker du med den också. Salta och peppra.
- Lägg rödingfillerna på en plåt med skinnsidan uppåt. Salta och och ringla över lite olivolja. Baka fisken i mitten av ugnen i ca 8-10 min. När du enkelt kan dra av skinnet är fisken färdig.
- Lägg upp potatis, betor och kantareller på tallrikar, samt en fiskbit. Lägg en klick pepparrotskräm och skeda över rikligt med brynt smör på fisken. Servera direkt.
Lämna ett svar