Det här har blivit en av mina absoluta favorit vardagsrätter. Wokade grönsaker med risnudlar samt en krämig sås gjord på ägg o jordnötter. Jag brukar äta den vegetarisk men går fint att lägga till tex kyckling eller varför inte tofu.
4 portioner
ca 300 g risnudlar
Sesamolja
2 st morötter, skalade och skurna i tunna skivor
ca 400 g vitkål, strimlad
2 st vitlöksklyftor
0,5-1 röd chili, beroende på hur starkt du vill ha d. Fint hackad
1 kruka koriander
2 dl hacakde saltade jordnötter
Sås
3 ägg
2 msk jordnötsmör
1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
- Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
- Hetta upp sesamolja i en panna, helst en wokpanna. Fräs alla grönsakerna (ej koriander), tills dom har fått lite färg (ska fortfarande vara krispiga.)
- Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en bunke. Häll såsen i pannan o rör runt hela tiden under nån minut.
- Ta av pannan från plattan o vänd i nudlarna.
- Strö över hackade jordnötter och koriander.
- Servera med sirachasås, lime och soja.
Lämna ett svar