Små spröda plättar med saffran och kardemumma, serveras med rårörda björnbär och lättvispad grädde. Så trevligt att bjuda på en julfrukost eller glöggbrunch.
ca 30 st
Plättar
3 dl mjölk
1,5 dl dinkelmjöl, (går bra med vanligt vetemjöl också).
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
2 ägg
2 msk smör
0,5 g saffran
1/2 tsk nystött kardemumma
Rårörda björnbär
250 g frysta björnbär
2 msk råsocker
- Blanda björnbären med sockret och låt stå. Rör om då och då.
- Vispa ut hälften av mjölken med mjölet så alla klumpar är borta. Tills resten av mjölken, sockret och saltet.
- Vispa i äggen.
- Smält smöret och tillsätt saffran och kardemumma. Häll smöret i smeten.
- Stek plättarna i smör i ett plättlagg. Servera med björnbären och lättvispad grädde.
Lämna ett svar