Det här en rustikare variant av den klassiska kolasnitten, fyllda med massa frön. Jag har bytt vanligt mjöl till dinkelmjöl och vitt socker till råsocker. Blir lite nyttigare och godare=).
ca 25 st
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
200 g mjukt smör
2,5 dl råsocker
2 msk mörk sirap
4,5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
2 tsk malen ingefära
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg fröna i blöt. Helst över natten, annars i några timmar.
- Vispa smör, socker och sirap krämigt.
- Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda mjölblandningen med smörblandningen till en jämn smet. Tillsätt 2/3 av fröna.
- Forma till 2 längder och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande frön.
- Baka i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Låt svalna något innan du skär dom sneda bitar. Sätt in plåten i ugnen igen och låt gå på eftervärme.
Lämna ett svar