Grön smoothie med ärtor & mynta

Det är till alla er trötta småbarnsföräldrar. Ibland har man verkligen tid eller ork att laga lunch, (ganska ofta om du frågar mig.) Lunchen vill jag helst ska vara klar på några minuter, gärna värma rester från gårdagens middag eller slänga ihop nått supersnabbt. Den här smoothien är en sådan. Gjord på frysta ärtor, avokado och spenat. Superfräch och god. Ganska vårig, men det kan vara härligt i januarislasket.
Om du inte har en bra blender så rekommenderar jag verkligen att investera i en. Jag använder min dagligen. Och för er som har småbarn är det en dröm. Foodpharmacy säljer en likvärdig som jag har till ett väldigt bra pris=).


2 glas

2 dl frysta gröna ärtor
1 avokado
1/2 dl mandlar, gärna blötlagda kvällen innan, men inget måste
2 nävar spenat
Några kvistar mynta
1/2 äpple
Saft från 1/2 citron
ca 1 cm ingefära
4-5 dl kallt vatten


  1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en slät smoothie. Späd eventuellt med mer vatten.
  2. Häll upp i glas eller en skål och drick eller ät med sked.

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *