Helstekt blomkål med sumac och parmesankräm

Har ni testat att ställa in ett helt blomkålshuvud i ugnen??? Det blir så gott. Mjuk på insidan och lite knaprig på utsidan.
Sumac är en ny favvokrydda hos mig. Det är en syrlig krydda från mellanöstern, som är fantastisk till grönsaker och fisk.
Servera blomkålshuvudet som en förrätt, bara att ställa fram på bordet så får man skära sig en bit och dippa i parmesankrämen. Eller som “protein” till tex en bulgursallad.


1 blomkålshuvud

100 g mjukt smör
1 citron, cest
1/2 msk sumac
2 nypor chiliflakes
1 vitlöksklyfta, riven
1  kryddmått rökt paprikapulver
Salt och peppar

Parmesankräm
100 g färskost
2 msk turkisk yoghurt
1 tsk honung
1 dl riven parmesan
Salt och peppar


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa blomkålshuvudet och ställ i en ugnsäkerform.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till smöret och klappa in hela blomkålen.
  4. Baka i mitten av ugnen i 10 minuter. Säng sedan till 150 grader och baka ytterligare i ca 40-50 minuter.
  5. Under tiden blandar du ihop parmesankrämen.
  6. Servera blomkålen direkt med krämen och pressad citron om man vill.

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *