Vegansk linssoppa med gurkyoghurt

För er som kanske har tänkt att ni ska äta lite nyttigare och mer vegetariskt 2018. Då är den här soppan en väldigt bra start. Billig är den också;). Het indisk linssoppa med en svalkande yoghurt.


6 portioner

Soppa
1 msk curry
1 msk garam masala
1 tsk mald koriander
1 tsk mald gurkmeja
1/2 röd chili, hackad
ca 2 cm ingefära, riven
1 gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, rivna
3 st morötter, grovt rivna
1 äpple, skalat och delat i mindre bitar
2 msk tomatpuré
3 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 lime
1 msk mango chutney
Salt och peppar

Yoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka, skalad och skuren i tärningar
1 tsk honung
Salt och peppar


  1. Fräs alla kryddor i olivolja. Tillsätt sedan lök, morötter och äpple och fräs tills löken mjuknar. Gå i med tomatpuren och vänd runt några varv.
  2. Häll i buljong och linser.
  3. Låt soppan puttra i ca 20 minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölk och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Smaka upp limesaft, mango chutney samt salt och peppar.
  6. Blanda ihop yoghurtsåsen.
  7. Servera soppan med yoghurtsåsen rostade,  pumpfrön och något gott bröd..

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *