Pasta med lammfärs, tomat & chévre

En smarrig lättlagad pasta, gjord på lammfärs. Smaksätts med lammets bästa kompisar rosmarin och vitlök, det hela toppas med smulad getost. Drick gärna nått gott kraftigt rödvin till.
Tycker man om oliver kan det vara gott att blanda i.


4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, riven
1/2 röd chili, finhackad
2 kvistar rosmarin, fint hackad
500 g lammfärs
ca 10 st små tomater, delade
1 dl rött vin
1 burk passerade tomater
1/2 msk honung
Salt och peppar

ca 150 g getost
Pasta


  1. Fräs lök, vitlök, chili och rosmarin i lite olivolja. Tillsätt lammfärsen och fräs tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomaterna och vinet och låt puttra i några minuter.
  3. Häll i dom passerade tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 20-30 min. Smaka upp med honung, salt och peppar.
  4. Koka pastan i rikligt med salt.
  5. Blanda såsen med pastan och lägg upp på ett fat, dra nått varv med pepparkvarnen och smula över getosten. Servera direkt.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *