Färskpotatis är det bästa att äta på sommaren. Den här salladen funkar bra att äta som den är, stek lite halloumi till och du har en superlunch. Passar givetvis även väldigt bra till grillat. Blanda potatisen med vinegretten när den är varm då suger potatisen upp vinägretten bättre och smakar mer. Det är viktigt att koka potatisen i rikligt med salt.
Gillar man kapris kan man blanda i det också.
ca 4 portioner
1 kg färskpotatis
ca 500 g blandade tomater, delade
2 st schalottenlökar, fint hackade
1 dl blandade färska örter, hackade
2 dl rostade solroskärnor
Senap & honungsvinegrette
3 msk dijonsenap
1 msk honung
ca 1 dl neutral olja
1 citron, cest från hela och saft från halva
Salt och peppar
- Koka potatisen i rikligt med salt.
- Blanda dijonsenap, honung och citron i en skål. Vispa i oljan droppvis. Smaka upp med salt och peppar.
- Dela potatisen i mindre bitar om dom är stora och blanda med vinägretten medans potatisen är varm.
- Blanda i tomater, schalottenlök och örter. Strö över solroskärnor och salta och peppra.
Lämna ett svar