Bakad potatis, en gammal 80-tals klassiker. Här i ny tappning, sötpotatis som fylls med en röra på keso, fetaost och curry samt rostade kikärtor. En enkel, supergod och vegetarisk rätt. Sötpotatisen sköter sig själv i ugnen, under tiden fixar du röran och kikärtorna.
Att rosta kikärtor i ugnen är väldigt smarrigt. Jättegott att även ha i sallader eller äta som ett nyttigt snacks.
Tips!!! Tänk på att välja någorlunda lika stora sötpotatisar.
4 portioner
4 st sötpotatis
Rostade kikärtor;
1 burk kikärtor
1 msk Olivolja
Drygt 1 tsk Cayennepeppar
Flingsalt
Kesoröra;
250 g keso
2 dl turkisk yoghurt
1 granny smith äpple, hackad i tärningar
1/2 rödlök, finhackad
2 msk mango-chutney
2 tsk curry
150 g fetaost
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Picka sötpotatisen och baka i ugnen i ca 1-1,5 timma, beroende på storlek.
- Häll av vattnet och skölj kikärtorna. Blanda dem med olivolja, cayennepeppar och salt. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen tillsammans med sötpotatisen i ca 25-30 minuter.
- Blanda alla ingredienser till kesoröran. Smaka upp med salt och svartpeppar.
- När potatisarna är färdiga, gör ett kryss med en kniv och tryck till på kortändarna så de öppnar sig. Fyll potatisarna med kesoröran och strö över kikärtorna.
Lämna ett svar