Bakad sötpotatis med rostade kikärtor & kesoröra

Bakad potatis, en gammal 80-tals klassiker. Här i ny tappning, sötpotatis som fylls med en röra på keso, fetaost och curry samt rostade kikärtor. En enkel, supergod och vegetarisk rätt. Sötpotatisen sköter sig själv i ugnen, under tiden fixar du röran och kikärtorna.
Att rosta kikärtor i ugnen är väldigt smarrigt. Jättegott att även ha i sallader eller äta som ett nyttigt snacks.

Tips!!! Tänk på att välja någorlunda lika stora sötpotatisar.


4 portioner

4 st sötpotatis

Rostade kikärtor;
1 burk kikärtor
1 msk Olivolja
Drygt 1 tsk Cayennepeppar
Flingsalt

Kesoröra;
250 g keso
2 dl turkisk yoghurt
1 granny smith äpple, hackad i tärningar
1/2 rödlök, finhackad
2 msk mango-chutney
2 tsk curry
150 g fetaost


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Picka sötpotatisen och baka i ugnen i ca 1-1,5 timma, beroende på storlek.
  3. Häll av vattnet och skölj kikärtorna. Blanda dem med olivolja, cayennepeppar och salt. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen tillsammans med sötpotatisen i ca 25-30 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till kesoröran. Smaka upp med salt och svartpeppar.
  5. När potatisarna är färdiga, gör ett kryss med en kniv och tryck till på kortändarna så de öppnar sig. Fyll potatisarna med kesoröran och strö över kikärtorna.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *