Morotsmarmelad med apelsin & ingefära

Att göra egen marmelad är ingen svårt alls. Jag tycker att dom flesta marmelader man köper i butik är oftast alldeles för söta. Den här morotsmarmeladen är lagom söt och är smaksatt med apelsin, ingefära, vanilj och kanel, supergod. Fin present att ha med sig när man ska bort på middag.


500 g morötter
2 dl syltsocker
2,5 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 cm ingefära, skalad och riven
1 tsk kanel
1 apelsin, saft och cest


  1. Skala morötterna och riv fint på ett rivjärn.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och lått sjuda i ca 30 minuter.
  3. Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt sedan svalna och förvara i kylen.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *