Taco bowl med tortillachips

Fredagstaco deluxe. Basen i den här fräscha vegetariska rätten är bönchili. Chilin är gjord på kidneybönor och borlottibönor tillsammans med öl, massa kryddor och chili, supergod. Tillbehören kan du variera lite själv. Det är gott med gräddfil, grönsaker, picklad lök, färsk lime och massa koriander. Lägg lite sallad eller spenat i botten av stora portionsskålar, toppa sedan med resten i fina små högar.


4 portioner

Chili
2 st gula lökar, finhackade
3 st vitlöksklyftor, finhackade
3 st stänger blekselleri, hackad
1 röd chili, finhackad
1 msk söt paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk torkad koriander
2 msk tomatpuré
1 burk kidneybönor
1 burk borlottibönor
1 burk krossade tomater
1 flaska mörk öl, 33 cl
1 chipotle chili
1/2 msk socker
salt och peppar

Tortillachips
4 st tortillabröd
olivolja
flingsalt


  1. Fräs lök, vitlök, selleri och chili i en kastrull med olivolja, salta och peppra. Tillsätt paprikapulver, oregano, koriander och tomatpuré och låt fräsa i ytterligare nån minut.
  2. Skölj bönorna och häll i grytan. Tillsätt krossade tomater, öl, socker, och chipotle chili. På med lock och låt grytan puttra i ca 1 timma tills det mesta av vätska har kokat bort. Rör om då och då så den inte bränns vid. Smaka sedan upp med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela varje bröd i 8 tårtbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter, tills chipsen är gyllene. Låt svalna något innan du serverar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *