Chokladkola med kaffe & havssalt

Här kommer ett sista recept innan jul. Enkelt, smarrigt julgodis; seg chokladkola med smak av kaffe. Kaffe och choklad är en väldigt god kombo. Jag rekommenderar varmt att ni använder en termometer när ni gör kolan, mycket enklare än att hålla på med tex kulprov.


100 g smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljussirap
1 tsk vaniljsocker
4 tsk snabbkaffepulver
4 msk kakao
1 lime (cest)
3 nypor flingsalt


  1. Blanda smör, grädde, socker, sirap, vaniljsocker och kaffe i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt sjuda på medelvärme till 124 grader.
  3. Ta av fram från plattan och rör i kakao, limecest och salt. Häll upp i valfri form klädd med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och kaffepulver. Låt stelna i kylen och skär sedan upp i bitar.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *