Frukostmuffins med hallon och kokos

Enkla saftiga grötmuffins som baseras på banan, ägg och havregryn. Bara att blanda ihop och grädda i ugnen. Är du inte jätte förtjust i vanlig gröt så kan det här vara ett bra alternativ. Muffinsen är supergoda att äta som den är.


3 st muffins

1 dl fiberhavregryn
1 msk kokos
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
ev 1 nypa vaniljpulver
1/2 mosad banan
1/2 dl mandelmjölk (går bra med vilken mjölk som helst)
1 ägg
1 dl Frysta hallon

Till formen
Kokosolja
Flytande honung
Kokos


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  3. Rör sedan i banan, mjölk och ägg. Vänd sist i hallonen.
  4. Smörj en muffinsplåt med kokosolja och ”bröa” med kokos. Fyll smeten i 3 st ända upp till kanten, toppa med lite honung och strö över kokos. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Låt muffinsen svalna något innan du försiktig stjälper upp dom.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *