Saftig mandelkaka med nektarin

Här är ett recept på en super smarrig mandelkaka med nektarin och citron. Det går lika bra att använda persika istället för nektarin. Nektarinerna/persikorna får gärna vara ganska hårda. Servera kakan ljummen med en klick lättvispad grädde.


1 kaka

250 g mjukt smör
250 g florsocker
250 g mandelmjöl
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron, cest
2 st nektariner/persika
Flytande honung
Kokos


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt.
  3. Vispa i äggen, ett i taget.
  4. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt, vänd ner i smeten. Blanda i cest.
  5. Skär nektarinerna i mindre klyftor.
  6. Smöra och bröa en springform med kokos.
  7. Häll smeten i formen, strö över nektarinerna och ringla över lite honung.
  8. Grädda kaka i ca 45-50 minuter, låt svalna något.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *