Här är ett recept på en super smarrig mandelkaka med nektarin och citron. Det går lika bra att använda persika istället för nektarin. Nektarinerna/persikorna får gärna vara ganska hårda. Servera kakan ljummen med en klick lättvispad grädde.
1 kaka
250 g mjukt smör
250 g florsocker
250 g mandelmjöl
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron, cest
2 st nektariner/persika
Flytande honung
Kokos
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt.
- Vispa i äggen, ett i taget.
- Rör ihop mjöl, bakpulver och salt, vänd ner i smeten. Blanda i cest.
- Skär nektarinerna i mindre klyftor.
- Smöra och bröa en springform med kokos.
- Häll smeten i formen, strö över nektarinerna och ringla över lite honung.
- Grädda kaka i ca 45-50 minuter, låt svalna något.
Lämna ett svar