Rostad Gazpacho

Gazpacho är en spansk grönsakssoppa som serveras kall. Perfekt att hälla upp i en termos och ta med sig till stranden. Soppan är jättenkel att göra och klarar sig i kylen i några dagar. Jag har valt att rosta grönsakerna för att få ut mer smak. Gott att servera bröd, melon, fetaost och lufttorkad skinka till.


4 portioner

4 st tomater
1 röd paprika
2 st schalottenlökar
2-3 st vitlöksklyftor beronde på storlek
Några kvistar timjan eller rosmarin
Röd chili efter smak, börja med 1/2
4 dl tomatjuice
2 st stänger blekselleri
1/2 gurka, skalad
2 msk vinäger
1 tsk honung
Salt och peppar
Tabasco


  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Hacka alla grönsaker grovt. Rosta grönsakerna (förutom gurka och selleri), på en plåt med olivolja, salt, peppar och timjan i ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Mixa dom rostade grönsakerna med resterande ingredienser i en kannmixer eller med en stavmixer. Smaka upp med salt och peppar och tabasco.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *