Den här matiga salladen med rödbetor, pepparrotskräm och krispigt bovete är god att bara äta som den är. Funkar också bra som tillbehör till fisk och kött. Köp rödbetor i knippe så kan du använda blasten också. Bovete är en ört, så det är glutenfritt och finns i välsorterade mataffärer.
Tips!!! Häng gärna gräddfilen i ett kaffefilter i några timmar innan servering.


4 portioner

ca 1 kg rödbetor i knippe
1 silverlök
2 nävar spenat
3 dl gräddfil
1 liten pepparrot ca 30 g
1 dl helt bovete
Olivolja
Honung
Salt och peppar


  1. Skär av blasten från rödbetorna. Koka betorna i saltat vatten. Skär stjälkarna i mindre bitar, räcker med 1 dl hackat.
  2. Skala och skär löken i båtar.
  3. Riv ca hälften av pepparroten och blanda med gräddfilen, smaka upp med salt och peppar.
  4. Rosta bovetet i en stekpanna med lite olivolja tills det får en gyllenbrun färg.
  5. Skala rödbetorna och dela i mindre bitar.
  6. Fräs lök och stjälkar i en stekpanna, gå i med rödbetorna mot slutet salta och peppra.
  7. Lägg spenaten och rödbetsfräset på ett fat, ringla över pepparotsgräddfilen och strö över bovetet. Riv över lite pepparrot. Ringla över olivolja och honung.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *