Det här en ny variant av min turbopizza. Den krispiga botten består av bovete och ägg som du bara blandar ihop, ingen jäsning. Toppas med avokado, tomat och rostade solrosfrön. Pizzan är vegetarisk och glutenfri, perfekt som ett drinktilltugg eller enklare förrätt.


1 pizza

Botten;
2 ägg
1,5 dl bovetemjöl
0,5 dl vita sesamfrön
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 msk riven parmesan

Topping;
2 st mogna avokado
saft från 1 lime
1/2 vitlöksklyfta riven/pressad
2 nypor chiliflakes
10 st blandade små tomater halverade
1/2 silverlök tunt skuren
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 msk rostade solrosfrön
salt & peppar


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pizzadegen. Stryk ut tunt på en plåt med bakplåtspapper i en cirkel ca 26 cm diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna något.
  4. Rör ihop olja, vinäger och honung och häll över löken. Låt stå i 10 min.
  5. Mosa avokadon och blanda med lime, vitlök och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut avokadomoset på pizzan. Strö över lök, tomat och solrosfrön. Dra ett varv med pepparkvarnen och strö över lite havssalt.
  7. Skär i lagom snacksbitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *