Det här är en grymt fräsch rätt, som är både vegansk och glutenfri. Färska vårrullar med rispapper fyllda med krispiga grönsaker och tofu. Det sistnämnda kan man marinera, steka eller fritera. Personligen tycker jag naturell tofu inte är jättespännande och steker den gärna. Du gör vad du vill.
Cashewdippen innehåller cashewnötter och avokado som gör det lite matigare. Färska örter så som mynta och thaibasilika brukar jag köpa i asiatiska affärer, bättre kvalitet och pris.
4 portioner
ca 12 stora rispapper
300 g tofu
Vita sesamfrön
4 st morötter skurna i tunna stavar
1 mango skuren i tunna stavar
1 gurka skuren i tunna stavar
1 knippe vårlök skuren i tunna strimlor
6 st rädisor tunt skurna
1 kruka mynta
1 bunt thaibasilika
Dipp;
2 dl cashewnötter
2 avokado
1 lime saft och cest
1 vitlöksklyfta
2 msk sirachasås
1 msk soja
1 dl vatten
- Mixa alla ingredienser till dippen med hjälp av en matberedare.
- Skär tofun i lagom stora bitar, ca 12 st. Vänd i sesamfrön och stek snabbt i het panna på båda sidor.
- Doppa ett rispapper i ljummet vatten tills det blir mjukt, tar ca 3o sekunder.
- Lägg pappret på en handduk. Börja med att lägga några mynta- och basilikablad i nederkant, lägg sedan på lite av alla grönsaker och en bit tofu.
- Vik över nederkanten över grönsakerna, vik sedan in kanterna från vänster och höger och rulla ihop till en rulle. När man får lite snits på rullandet kan man göra några stycken samtidigt utan att pappret torkar.
- Servera med cashewdippen och soja.
Lämna ett svar