Overnight chia oats

Första gången jag åt overnight oats var för 2 års sedan i Berlin. Då tyckte jag det var sådär, det var inget direkt tuggmotstånd. I min variant har jag blandat i chiafrön, hallon och kokos. Det är viktigt att toppa med något knaprigt tex nötter eller frön. Det smidiga är att du blandar ihop gröten kvällen innan och låter den svälla i kylen över natten. Sen på morgonen är det bara att toppa med vad du gillar, klart. Det blir en ganska stor portion, så jag brukar ta med resten som mellanmål om jag inte orkar äta upp allt.


1 portion
1 dl hallon
1 banan
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
2 msk kokos
1 nypa salt
2 dl kokosmjölk eller mandelmjölk


  1. Mosa hallon och banan, blanda med resterande ingredienser.
  2. Ställ i kyl över natten.
  3. Toppa med bär,kokos nötter, frukt.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *