Ett glutenfritt knäcke som du blandar ihop på nolltid. Blötlägg gärna fröna kvällen innan, så får du ut maximal näring och blir mer lättsmält för magen.
2 plåtar
3 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1,5 dl linfrön
7 dl vatten
4 msk chiafrön
4 nypor flingsalt
3 dl majsmjöl
0,5 dl naturell olja
1 msk brödkryddor
Valmofrön
- Börja med att skölja sesamfrön, linfrön och solrosfrön. Häll sedan på vattnet och låt stå i minst 5 timmar.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skölj fröna i en sil. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en smet.
- Bred ut smeten så tunt som möjligt på 2 st plåtar med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. (Går också bra att trycka ut eller kavla smeten, genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå.) Strö över flingsalt och valmofrön.
- Grädda i ca 60-80 minuter, låt svalna i ugnen med luckan öppen.
Lämna ett svar