Det här en grym fräsch rätt som du lätt kan servera som en festlig middag till din gäster. Den är också smidig att ta med sig på picknick. Låt laxen ligga i marinaden i minst 2 timmar men helst i 6 timmar. Servera gärna med lite chilimajonäs.
4 portioner
600 g lax utan skinn
Marinad:
1 dl soja
2 msk sesamolja
1 msk fisksås
2 st lime saft och cest
2 st vitlöksklyftor riven
2 msk gari finhackad
2 msk honung
Röd chili efter smak
Sallad:
200 g glasnudlar
1 mango tärnad
1 bunt sticklök fint skuren
2 avokado tärnad
2 st morötter strimlade
1 gurka skalad urkärnad hackad i kuber
1 kruka koriander grovt hackad
- Börja med att blanda ihop allt till marinaden. Lägg undan 1/2 dl till nudlarna.
- Skär laxen i ca 1/2 cm tjocka skivor. (Tänk att en skiva ska kunnas ätas i en tugga). Lägg laxen i marinaden.
- Koka nudlarna i lätt saltat vatten. Sila av och spola med kallt vatten. Lägg nudlarna i en bunke och blanda runt med den sparade marinaden.
- Blanda alla grönsaker med nudlarna. Lägg upp salladen på ett fat, lägg på laxen. Strö över rostade cashewnötter och sesamfrön.
Lämna ett svar