Sötpotatissoppa med chili & ingefära

En matig och nyttig soppa med sting. Toppa gärna med koriander och rostade kokosflakes.


4 portioner

1 gul lök delad i mindre bitar
2 st vitlöksklyftor skivade
1/2-1 röd chili (beror på hur tuff du är;) hackad
2 cm ingefära riven
2 st sötpotatisar skalade och delade i mindre bitar
1 dl röda linser
1 burk kokosmjölk
1 liter grönsaksbuljong
Saft från 1-2 lime


  1. Fräs lök, chili och ingefära i kokosolja/olivolja tills löken börjar mjukna.
  2. Tillsätt sedan sötpotatisen och linserna och rör runt några varv.
  3. Häll i kokosmjölk och buljong och låt puttra tills potatisen börjar mjukna, tar ungefär 30 minuter.
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka upp med limesaft och salt o peppar.

Kommentarer

Ett svar till ”Sötpotatissoppa med chili & ingefära”

  1. Profilbild för Johanna
    Johanna

    Världens godaste! Och supernyttig! Passar mitt kostschema perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *