Äpplescones

Detta sconesreceptet innehåller keso och kokosolja istället för smör, vilket gör att dom blir lite nyttigare. Rivet äpple bidrar till saftigheten.


4 stora scones

2 dl siktat dinkelmjöl
1 1/2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk linfrön
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 dl mjölk
1 dl keso
2 msk kokosolja
1 grovt rivet äpple
1 ekologiskt ägg


 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa ihop mjölk, keso, kokosolja, äpple och ägg.
  4. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en smet (den kommer att vara kladdig).
  5. Forma till 4 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över pumpafrön och sesamfrön.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *