Filodegspaj med ricotta

Filodeg är väldigt smidigt att jobba med. Bra att ha i frysen hemma när man snabbt vill göra en paj.


1 paj

6 ark tinad filodeg
2 st gula lökar hackad i mindre bitar
2 st vitlöksklyftor skivad
1/2 röd chili hackad
1/2 vitkål fint strimlad
3 st tomater delade i mindre bitar
500 g färs
2 msk tomatpuré
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 burk ricotta
1 burk keso (250 g)
Parmesan
Cest från en citron


  1. Börja med att fräsa lök långsamt så den blir lite karamelliserad. Tillsätt vitlök, chili och vitkål och fräs ytterligare i några minuter tills kålen börjar mjukna.
  2. Stek färsen med paprikapulver och spiskummin, tillsätt tomaterna och tomatpurén mot slutet. Blanda färsen med kålblandningen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Rör ihop keso och ricotta med citroncest salt och peppar.
  5. Täck botten av springform med bakplåtspapper och pensla med olivolja. Lägg filodegsark omlott i lager i formen och pensla med olivolja mellan varje lager. Låt deg hänga ut över kanterna.
  6. Fyll med färs och kål blandningen. Bred sedan över ricottaröran och riv över lite parmesan. Vik över kanterna mot mitten och pensla med ägg.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *