Energibars

Nyttiga energibars med nötter, dadlar och kakao. Perfekta att ha med sig när man snabbt behöver lite energi. Går jättebra att förvara i frysen, men klarar sig i kylskåpet i minst en vecka.


Bars
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokos
2 dl cashewnötter
2 msk chiafrön
8 st urkärnade dadlar
2 msk kakao
2 st ägg, endast vitan

Glasyr
1,5 msk kakao
1 msk agavesirap
2 msk kokosolja

Topping
Sesamfrön
Gojibär
Kokos


  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa samtliga ingredienser till barsen förutom äggvita till en grynig massa. (Enklast i en matberedare.)
  3. Tillsätt äggvitan och mixa snabbt igen tills smeten går ihop.
  4. Tryck ut smeten i en form/plåt (ca 25×20 cm) på bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugnen på 150 grader i 15 minuter, låt svalna.
  6. Smält kakao, agavesirap och kokosolja. Häll över kakan och strö över topping.
  7. Låt kakan sätta sig i kylen innan du skär den i önskade bars.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *