Nyttiga energibars med nötter, dadlar och kakao. Perfekta att ha med sig när man snabbt behöver lite energi. Går jättebra att förvara i frysen, men klarar sig i kylskåpet i minst en vecka.
Bars
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokos
2 dl cashewnötter
2 msk chiafrön
8 st urkärnade dadlar
2 msk kakao
2 st ägg, endast vitan
Glasyr
1,5 msk kakao
1 msk agavesirap
2 msk kokosolja
Topping
Sesamfrön
Gojibär
Kokos
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mixa samtliga ingredienser till barsen förutom äggvita till en grynig massa. (Enklast i en matberedare.)
- Tillsätt äggvitan och mixa snabbt igen tills smeten går ihop.
- Tryck ut smeten i en form/plåt (ca 25×20 cm) på bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på 150 grader i 15 minuter, låt svalna.
- Smält kakao, agavesirap och kokosolja. Häll över kakan och strö över topping.
- Låt kakan sätta sig i kylen innan du skär den i önskade bars.
Lämna ett svar