Bilder

  • Rabarberlemonad

    Rabarberlemonad

    Läskande lemonad med smak av rabarber och citron.  Jätteenkelt att göra och supergott att dricka en varm sommardag. 1 stor kanna ca 500 g rabarber 2 dl råsocker 2 dl vatten 1 citron Is Vatten Bubbelvatten Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Koka upp rabarber, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda […]

  • Frittata med potatis & rökt lax

    Frittata med potatis & rökt lax

    Frittata är en omelett kan man säga. Där man slänga i lite vad man har hemma. Passar väldigt bra när man har noll inspiration eller tid till att laga mat. Här har jag fyllt den med kokt potatis som var över från kvällen innan, lök och sparris. Sen toppar jag med rökt lax, spenat och […]

  • Grilllad sparris med brynt citronsmör & mandel

    Grilllad sparris med brynt citronsmör & mandel

    Grillad grön sparris toppas med brynt smör med mandel och citron samt parmesan. Passar som en enkel förätt eller som tillbehör. 4 portioner 2 knippe grön sparris Olivolja Flingsalt 100 g smör 1 dl mandel 1 citron, cest, + 1 tsk saft Parmesan Rosta mandlarna i en torr stekpanna med lite flingsalt. Hacka sedan fint. […]

  • Spenatpesto

    Spenatpesto

    Den här peston är perfekt att ha i kylen när man har ont om tid. Bara att koka pasta eller matvete och blanda. Det har varit min lunch/middag ett antal dagar sen Lova kom:). Du kan också servera peston som ett tillbehör till fisk eller fågel, eller ha på en macka. 2 nävar spenat 2 […]

  • Bakad sötpotatis med rostade kikärtor & kesoröra

    Bakad sötpotatis med rostade kikärtor & kesoröra

    Bakad potatis, en gammal 80-tals klassiker. Här i ny tappning, sötpotatis som fylls med en röra på keso, fetaost och curry samt rostade kikärtor. En enkel, supergod och vegetarisk rätt. Sötpotatisen sköter sig själv i ugnen, under tiden fixar du röran och kikärtorna. Att rosta kikärtor i ugnen är väldigt smarrigt. Jättegott att även ha […]

  • Morotsmarmelad med apelsin & ingefära

    Morotsmarmelad med apelsin & ingefära

    Att göra egen marmelad är ingen svårt alls. Jag tycker att dom flesta marmelader man köper i butik är oftast alldeles för söta. Den här morotsmarmeladen är lagom söt och är smaksatt med apelsin, ingefära, vanilj och kanel, supergod. Fin present att ha med sig när man ska bort på middag. 500 g morötter 2 […]

  • Påsktårta

    Påsktårta

    Påsken börjar närma sig. Den här påskinspirerade tårtan ser avancerad ut, men sanningen är att det är nog den enklaste tårtan jag har bakat. Egentligen är det en rulltårta, eller det är en rulltårta fast jag har rullat den till en tårta istället. Jag har valt att fylla tårtan med blåbärssylt med du kan ta […]

  • Smulpaj med rabarber & ingefära

    Smulpaj med rabarber & ingefära

    Rabarbern har äntligen kommit, vilket betyder att det är vår. Det här är världens godaste smulpaj. Rabarber tillsammans med ingefära o kanel är så gott. I smuldegen har jag lagt till kokos och flingsalt. Saltet gör sådan skillnad, tar pajen till en annan nivå. Servera med vaniljglass eller vaniljsås. 1 smulpaj 600 g rabarber 1 […]

  • Hallon & vaniljtrifle

    Hallon & vaniljtrifle

    Det här en riktigt turbodessert, som man lätt hinner slänga ihop efter jobbet. Fluffig färskostkräm, limemarinerad hallon och krossade diggestivekex. Hallonen går att byta ut mot andra bär. Gillar man laktrits är det jättegott att blanda i lite lakritspulver i hallonkompotten. 4 portioner Färskostkräm 200 g philadelphiaost 2,5 dl grädde 3 msk florsocker 1/2 tsk vaniljpulver […]

  • Kardemummavåfflor med rårörda blåbär

    Kardemummavåfflor med rårörda blåbär

    Idag är det våffeldagen………yeahhhh. Förra året gjorde jag våfflor som innehöll grädde och sodavatten. Jättegoda men ganska mäktiga. I år bytte jag ut grädden till mjölk och tillsatte även kardemumma i smeten, resultatet blev super. Kardemumma tillsammans med dom rårörda blåbären är en väldigt god kombo. Servera lättvispad grädde till. Tips!!! Lägg inte våfflorna på […]

  • Rostad sötpotatis med kyckling & fetaost

    Rostad sötpotatis med kyckling & fetaost

    Min mamma bjöd mig på den här rätten för ett tag sedan. Rostad sötpotatis med marinerad kyckling och fetaost samt rostade pumpakärnor. Enkelt, gott och nyttigt. Det bästa med den här rätten är att allt görs klart i ugnen på samma plåt. Smidigt när man inte orkar lägga så mkt tid i köket och slippa […]

  • Indisk kikärtscurry med pappadam

    Indisk kikärtscurry med pappadam

    Den här veckan kör vi veganskt som fredagsTugg. Kikärtscurry gryta med blomål och morot, serveras med ris, mango chutney, pappadam och raita. Den här rätten kan du lätt laga ikväll efter jobbet, tar max 30 minuter. Jag använder färdigkokta kikärtor för att spara tid. Raita är en yoghurtsås som ofta serveras till indisk mat, balanserar […]

  • Nyttiga mellanmålsmuffins

    Nyttiga mellanmålsmuffins

    Saftiga muffins som är gjorda på banan och keso. Ett bra mellanmål som du kan förvara i frysen och ta fram allt eftersom. Inget krångel bara att mosa banan och blanda ihop med resterande ingredienser. Perfekt att använda bananer som börjar bli lite bruna. 9 st muffins 2 st mogna bananer 1 dl keso 2 […]

  • Färska vårrullar med räkor & mango samt jordnötsdipp

    Färska vårrullar med räkor & mango samt jordnötsdipp

    Fredag igen och nytt fredagsTugg. Den här veckan delar jag med mig av en av mina favoriträtter. Färska vårrullar som fylls med räkor, mango, avokado och krispiga grönsaker, tillsammans med en het jordnötsdipp. Så fräscht och gott. Det kan vara lite klurigt första gången man gör färska vårrullar. Pappret fastnar, klibbar ihop osv. Men när […]

  • Ingefärsshot med citron & honung

    Ingefärsshot med citron & honung

    En shot av den här ingefärsdrycken varje morgon och jag lovar att du kommer vakna till. Den kickar verkligen igång kroppen. Älskar ingefära, använder det jättemycket i matlagningen. Jag är sällan sjuk, vet inte om det är för att jag har tur eller om ingefära har ett finger med i spelet. Ingefära är immunstärkande, bra […]