Grillat bröd med vitlök, citron och persilja. Så satans gott. Passar som ett tillbehör till det mesta. Tänk dig dom här bröden med skaldjur, aioli o sallad. Eller göra en god macka, med hummus och grillade grönsaker.
Mjölkpulver finns i dom flesta mataffärer. Brukar stå vid mjölet.


10 st små bröd

25 g jäst
260 g ljummet vatten
60 g matolja
15 g mjölkpulver
3 g bakpulver
10 g salt
50 g socker
55o g vetemjöl

Vitlökskolja
2 dl neutral olja, typ matolja, eller rapsolja
4 st vitlöksklyftor
Cest från 1 citron
Flingsalt
1 kruka persilja


  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och knåda ihop till en smidig deg. Täck med en handduk och låt jäsa i en timma.
  2. Skrapa ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar. Rulla till bollar och låt jäsa ytterligare 1 timma under bakduk.
  3. Under tiden gör du vitlöksoljan o tänder grillen. Riv vitlöken och blanda med olja, citron och flingsalt. Hacka persiljan och ställ åt sidan så länge.
  4. Platta ut bollarna lätt med handen. Inte så noga hur dom ser ut, ca o,5 cm tjocka. Lägg direkt på grillen och pensla på vitlöksoljan . Grilla nån minut på varje sida. Snåla inte med oljan. När brödet är klart, kan du pensla en gång till med olja och strö över hackad persilja och flingsalt. Servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *