Bananbröd

Ganska ofta köper jag på mig för mycket bananer som sedan blir bruna o tråkiga. Då har jag två tips, skala dom o lägg i frysen eller baka bananbröd. Det här brödet kan vem som helst göra, bara att blanda ihop.


1 bröd

2 st mellanstora mogna bananer
3 dl naturell yoghurt
2 dl havregryn

1 dl linfrön

3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1,5 tsk salt
2 dl grovt hackade valnötter

Kokos till formen


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananerna och blanda med yoghurten.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med banan o yoghurt. Vänd sist i valnötterna.
  4. Smöra o bröa en form med kokos. I med smeten o grädda längst ner i ugnen i ca 45-50 minuter.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Bananbröd”

  1. Profilbild för Anni
    Anni

    Tror du att osaltade jordnötter eller cashewnötter skulle passa bra istället för valnötter? Eller tips på annat som ger tuggmotsånd då det finns nötallergi i familjen.

    1. Profilbild för Mattugg
      Mattugg

      Hej
      Testa cashewnötter, annars solrosfrön eller pumpa=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *