Fredagstacon 2.0, veggie style. Krispig tofu med avokadokräm, picklad lök och tunnt strimlad kål. Det här måste ni bara göra, kommer garanterat gå hem hos alla familjemedlemmar. Tofu finns numera och köpa i dom flesta mataffärer. Välj en fast sort som går att steka.
4 port
400 g fast tofu
Neutral olja, typ matolja
1 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl panko
Avokadokräm
2 st mogna avokado
1/2 dl creme fraiche
1 lime, saft
1 liten vitlöksklyfta, delad i mindre bitar
1 nypa chiliflingor
Salt o peppar
Tillbehör
Strimlad spetskål
Tortillabröd
Picklad rödlök
Koriander
- Häll av vätskan från tofun och dela i mindre bitar, ca 1 x 3 cm. (Blir ca 24 bitar på ett paket.)Lägg på en bit hushållspapper så det mesta av vätskan sugs upp.
- Lägg mjölet och pankon i varsin djup tallrik eller en bunke. Vispa upp ägget o lägg i en bunke.
- Vänd först tofun i mjölet, sen i ägget och sist i pankon. Gör likadant med alla bitar.
- Mixa ihop allt till avokadokrämen med hjälp av en stavmixer, smaka upp med salt och peppar.
- Hetta upp matolja i en panna, ganska mkt olja. Stek tofun krispig på båda sidor, ca 1-2 min på varje sida. Lägg sedan på en bit hushållspapper. Salta.
- Servera direkt med tillbehören.
Lämna ett svar