Skaldjurspasta med saffran & fänkål

Det här en riktigt pangrätt. Vill du impa på någon du tycker om men inte slita ihjäl dig då är det här du ska laga på alla hjärtans dag. Köp gärna en lite finare spagetti, det gör stor skillnad om man lägger några extra kronor.


4 portioner

ca 400 g spagetti

500 g färska räkor
1 nät blåmusslor
1 gul lök, hackad
2 st vitlök, hackad
ca 2,5 dl vitt vin

Sås
1 liten gul lök, fint hackad
1 vitlök, fint hackad
1 fänkål, delad i mindre bitar
1/2 röd chili, finhackad
1 pkt saffran
2 msk tomatpure
2 dl grädde
Salt och peppar

1 kruka persilja, fint hackad


  1. Börja med att skala räkorna.
  2. Rensa musslorna, släng alla som är trasiga eller har öppnat sig.
  3. Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull. Släng i musslorna o fräs i nån minut. Häll i vinet och sätt på ett lock. Låt musslorna ånga i några minuter tills alla har öppnat sig. Sila av musseljuicen och ställ musslorna åt sidan så länge.(Släng dom som inte har öppnat sig.) SPARA MUSSELFONDEN.
  4. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  5. Fräs lök, vitlök, fänkål, chili och saffran i lite olivolja. Tillsätt tomatpuren och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt musselfonden och låt puttra i ca 10 min.
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  7. Häll i grädden i såsen o låt puttra i några minuter, smaka upp med salt o peppar. Tillsätt pasta, musslor och räkor och vänd runt. Dra några varv med svartpepparkvarnen o toppa med hackad persilja. Servera direkt.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *