Grötfrallor

Supergoda nyttiga frallor, som vem som helst kan klara av att baka. Godast nybakade men funkar fint att frysa in och plocka fram efter hand.


ca 20 st

6 dl vatten
3 dl havregryn

15 g jäst
3 dl kallt vatten
1 msk salt
1 msk honung
8-9 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl


  1. Koka upp vattnet (6dl) och slå över havrgrynen. Låt stå o svälla i ca 30 min.
  2. Lös jästen i vattnet. Tillsätt ”gröten” och resterande ingredienser. Låt degen gå i några minuter. (Degens ska vara ganska kladdig.)
  3. Täck bunken med en handduk och låt vila i en timma.
  4. Häll ut degen på väl mjölat bakbord och vik in kanterna till mitten som ett paket. Vänd degen så att skarven kommer neråt. Täck med en handduk och låt jäsa ytterligare 1 timma.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Dela degen i frallstora bitar med hjälp av en degskrapa och lägg på 2 st plåtar med bakplåtspapper. Det är inte så noga hur frallorna ser ut. Strö eventuellt över lite frön.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *