Små spröda plättar med saffran och kardemumma, serveras med rårörda björnbär och lättvispad grädde. Så trevligt att bjuda på en julfrukost eller glöggbrunch.


ca 30 st

Plättar
3 dl mjölk
1,5 dl dinkelmjöl, (går bra med vanligt vetemjöl också).
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
2 ägg
2 msk smör
0,5 g saffran
1/2 tsk nystött kardemumma

Rårörda björnbär 
250 g  frysta björnbär
2 msk råsocker


  1. Blanda björnbären med sockret och låt stå. Rör om då och då.
  2. Vispa ut hälften av mjölken med mjölet så alla klumpar är borta. Tills resten av mjölken, sockret och saltet.
  3. Vispa i äggen.
  4. Smält smöret och tillsätt saffran och kardemumma. Häll smöret i smeten.
  5. Stek plättarna i smör i ett plättlagg. Servera med björnbären och lättvispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *