Rabarberpaj är topp tre det bästa med våren. Den här pajen går snabbt att göra och är sååå himla god. Bara att bryna smöret och blanda ihop med resterande ingredienser. Passar perfekt att fira mamma med imorgon på mors dag.
1 paj
ca 500 g rabarber
1 msk maizena
2 msk råsocker
150 g smör
0,5 msk kanel
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
3 dl havregryn
0,5 dl vita sesamfrön
1,5 dl råsocker
2 nypor flingsalt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela rabarbern i minder bitar och blanda med maizena och socker. Lägg i en pajform.
- Bryn smöret. När smöret är gyllenbrunt häller du i kanelen och ställer åt sidan. Tillsätt grädde och sirap.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan med smörblandningen.
- Häll smeten över rabarberna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt svalna något. Servera med vaniljglass.
Lämna ett svar