Kolasnittar med frön & dinkel

Det här en rustikare variant av den klassiska kolasnitten, fyllda med massa frön. Jag har bytt vanligt mjöl till dinkelmjöl och vitt socker till råsocker. Blir lite nyttigare och godare=).


ca 25 st

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön

200 g mjukt smör
2,5 dl råsocker
2 msk mörk sirap
4,5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
2 tsk malen ingefära


  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg fröna i blöt. Helst över natten, annars i några timmar.
  3. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda mjölblandningen med smörblandningen till en jämn smet. Tillsätt 2/3 av fröna.
  5. Forma till 2 längder och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resterande frön.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Låt svalna något innan du skär dom sneda bitar. Sätt in plåten i ugnen igen och låt gå på eftervärme.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *