Vegansk linsgryta med spenat

Här kommer en riktigt vardagsräddare. Supergod nyttig gryta gjord på röda linser med curry och spenat. Min lilla ettåring älskar den=). Grundreceptet kommer från Siri Barje. Gillar ni veggie så ska ni verkligen kolla in hennes sida, massa goda recept.
Servera grytan med couscous, ris, sallad eller bara nått gott bröd. Koriander, yoghurt och picklad lök är ett måste till.


4 portioner

2 st gul lökar, fint hackade
3 st vitlöksklyftor, riven eller fint hackad
1 msk garam masala
1 msk curry
3 dl röda linser
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
5-7 dl vatten
ca 400 g fryst spenat, tinad
Salt och peppar


  1. Fräs lök, vitlök tillsammans med kryddorna i olivolja. Tillsätt linserna och fräs tills linserna blir glansiga.
  2. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt puttra i ca 20-30 minuter tills linserna är klara. Rör om då och då.
  3. Krama ur vattnet från spenaten och tillsätt i grytan. Smaka upp med salt och peppar.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *