Snart är det påsk, en favorithögtid. Dom här rullarna passar perfekt som förrätt. Rökt lax rullas i färskost med soja, gurka, sparris och picklad lök. Så fräscht och gott, dessutom tar det noll tid att göra. Servera rullarna med en grönsallad.


8 st rullar

8 skivor kallrökt skivad lax

4 msk rostade vita sesamfrön

Färskostkräm
200 g philadelphiaost
1 msk soja, kikkoman
1,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk honung
Svartpeppar

1 knippe grön sparris
1/3 dels gurka, skalad och delad i stavar
Picklad rödlök


  1. Blanda ihop färksostkrämen.
  2. Bryt av det hårda längst ner på sparrisen. Hetta upp en panna med olivolja och fräs sparrisen lätt. Strö över flingsalt.
  3. Sprid ut sesamfröna på en tallrik, vänd ena sidan av laxen i fröna. Lägg på en skärbräda med fröna neråt. Bred ut 1 msk av färkostkrämen, toppa med 1-2 sparrisar, 1 gurkbit och picklad lök. Rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resterande.
  4. Servera med sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *