Snart är det påsk, en favorithögtid. Dom här rullarna passar perfekt som förrätt. Rökt lax rullas i färskost med soja, gurka, sparris och picklad lök. Så fräscht och gott, dessutom tar det noll tid att göra. Servera rullarna med en grönsallad.
8 st rullar
8 skivor kallrökt skivad lax
4 msk rostade vita sesamfrön
Färskostkräm
200 g philadelphiaost
1 msk soja, kikkoman
1,5 tsk dijonsenap
0,5 tsk honung
Svartpeppar
1 knippe grön sparris
1/3 dels gurka, skalad och delad i stavar
Picklad rödlök
- Blanda ihop färksostkrämen.
- Bryt av det hårda längst ner på sparrisen. Hetta upp en panna med olivolja och fräs sparrisen lätt. Strö över flingsalt.
- Sprid ut sesamfröna på en tallrik, vänd ena sidan av laxen i fröna. Lägg på en skärbräda med fröna neråt. Bred ut 1 msk av färkostkrämen, toppa med 1-2 sparrisar, 1 gurkbit och picklad lök. Rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resterande.
- Servera med sallad.
Lämna ett svar