Huevos Rancheros

Det här mina vänner är en riktigt vardagsräddare. Snabbt, enkelt och väldigt gott. Funkar som lunch, brunch och middag. Huevos Rancheros är en mexikanskt rätt som man ofta äter till frukost eller lunch. Het tomatsås med bönor, som toppas med ägg och äts tillsammans med tortillabröd. Låt dig inte skrämmas av äggen, det är verkligen gott. Brukar ofta laga den här när jag har noll inspiration liksom inte orkar åka och handla. Du behöver en stekpanna som tål ugn.


4 portioner

1 gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, rivna
1/2 röd chili, fint hackad
2 msk tomatpure
1 burk körsbärstomter
1 burk krossade tomater
1 tsk honung
1/2 dl vatten
1 burk kidneybönor, sköljda
6 st ägg
2 dl riven parmesan
2 st nävar tortillachips

Tillbehör
Koriander
Gräddfil
Tortillabröd


  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken har mjuknat.
  3. Tillsätt tomatpuren och fräs ytterligare i någon minut.
  4. Gå i med körsbärstomater, krossade tomater, honung, vatten och kidneybönor och låt puttra i ca 10 minuter.
  5. Gör 6 st små hålor och knäck försiktigt i äggen, ett i taget. Låt puttra ytterligare i 5 min.
  6. Strö över parmesan och krossade chips.
  7. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter.
  8. Server med tillbehören.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *