Krispig rödkålssallad med het apelsinvinegrette

Den här salladen passar väldigt bra att ställa fram på julbordet. Kan vara gott med något som fräschar upp lite och är vegetariskt. En sallad med rödkål som bas. Toppas med granatäpple, nötter och tranbär. Vänds runt i en apelsinvinegrette med hetta från chili.


1 salladsskål

1/2 litet rödkålshuvud
2 st apelsiner
1 granatäpple
1,5 dl tranbär
2 dl rostade valnötter

1 plåt grönkålchips. (Blanda grönkålsblad med olivolja, salta o peppra. 175 grader i 5-10 minuter.)

Vinegrette
1 apelsin, saft
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcider vinäger
1 msk honung
1/2-1 röd chili, SMAKA, fint hackad


  1. Blanda ihop vinägretten i en skål.
  2. Strimla rödkålen tunt. Helst med hjälp av en mandolin.
  3. Filea apelsinerna och dela i mindre bitar. Banka ur granatäpplet. Hacka valnötterna.
  4. Lägg allt i en skål. Slå på vinägretten och vänd runt. Salta och peppra. Strö över grönkålschipsen. Servera direkt.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *