Den här kakan har jag gjort flera gånger, oftast med rabarber eller persika. En läsare delade med sig om att hon hade testat att baka den med äpplen och att det blev succé. Jag håller med. Kakan blir verkligen saftig och håller sig saftig i några dagar i rumstemperatur. Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde eller vaniljsås.


1 kaka

250 g mjukt smör
250 g florsocker
250 g mandelmjöl
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st äpplen
Smör
Socker
Kanel
1 dl grovt hackad mandel


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt.
  3. Vispa i äggen, ett i taget.
  4. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt, vänd ner i smeten.
  5. Skala och dela äpplena i mindre bitar. Stek snabbt i lite smör med socker och kanel.
  6. Smöra och bröa en springform.
  7. Häll smeten i formen, strö över äpplena. Toppa med mandlarna.
  8. Grädda kakan i ca 45-50 minuter, låt svalna något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *