Veckans fredagstugg är en ljuvlig carpaccio. Carpaccio är vanligtvis gjort på kött men jag har gjort en vegetarisk variant. Tunnt skivade rödbetor, stekta kantareller, rostade hasselnötter samt pepparrotskräm. Passar bra som en förrätt eller som ett tillbehör till tex lax. Lägg upp carpaccion på ett stort fat och låt gästerna ta själva.
Viktigt!!!Låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter i några timmar, helst över natten. Då får du en härlig tjock konsistens.


4 portioner

ca 1 kg rödbetor
200 g kantareller
1,5 dl hasselnötter
1 ask smörgåskrasse
50 g smör

Pepparrotskräm
3 dl gräddfil
1-2 msk riven pepparrot
1 tsk honung
Salt och peppar


  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Under tiden gör du punkt 2,3 och 4.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pepparrotskrämen, smaka upp med salt och peppar.
  3. Rosta hasselnötterna och hacka i mindre bitar.
  4. Bryn smöret i en kastrull och håll varmt.
  5. VID SERVERING!!!
  6. Skala rödbetorna och skär i tunna skivor ca 3-4 mm. Fräs kantarellerna i lite smör.
  7. Lägg upp betorna på ett stort fat. Strö över kantarellerna. Klicka ut pepparrotskrämen. Strö över hasselnötterna och krassen. Avsluta sist med att skeda över det brynta smöret. Salta och peppra. Servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *