Choklad är den optimala avslutningen på en middag. Choklad tillsammans med kaffe är en dröm. Även om man inte skulle gilla kaffe i vanliga fall så är den kompen sååå god. Men den är givetvis jättegod utan kaffe också. Glassen blandar du inprincip bara ihop och behöver inte köras i glassmaskin.
När blandar ihop den smälta chokladen med den kondenserade mjölken så kan det först se ut som den håller på att spricka. Då är det bara att vispa på så kommer den bli bra.


ca 6-8 portioner

200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt
1 burk kondenserad mjölk
1 msk snabbkaffepulver
2 msk vatten
2 nypor flingsalt


  1. Hacka chokladen och smält över vattenbad och låt svalna något.
  2. Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten
  3. Blanda chokladen med den kondenserade mjölken till en jämn smet. (Använd en ballongvisp.)
  4. Vänd sedan i lite av grädden först, tillsätt sedan resten
  5. Rör ut kaffet med vattnet och blanda i chokladsmeten. Strö i flingsaltet.
  6. Häll upp smeten i en form och ställ in i frysen. Tar ca 4-5 timmar. Låt stå framme en stund innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *