Svampsoppa

Supergod och enkel soppa som passar både som förrätt och varmrätt. Toppa med tex stekt svamp, bacon, krutonger nötter/frön. Servera med något bröd.


4 portioner

2 st schalottenlök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackad
ca 1msk färsk timjan
ca 500 g blandad svamp
1 dl vitt vin
ca 6 dl kycklingbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk sherryvinäger
Salt och peppar


  1. Fräs lök, vitlök samt timjan i lite olja. Tillsätt svampen och fräs i några minuter, tills vätskan är borta.
  2. Slå på vinet och låt koka i några minuter.
  3. Tillsätt sedan buljongen och låt puttra i 5 min.
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Gå i med grädden och smaka upp med salt och peppar samt vinäger. Spä eventuellt med lite vatten om soppan känns för tjock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *