Ljummen sallad med matvete, bakade tomater och stekt halloumi. Till det en pesto gjord på spenat och krondill. Passar både till lunch eller som en lättare middag. Även som tillbehör på kräftskivan.
Får du inte tag på krondill går det bra med vanlig dill istället.


4 portioner

4 dl matvete
2 pkt halloumi

Bakade tomater
ca 500 g blandade tomater
1 tsk salt
1,5 tsk socker
1 msk olivolja
en skvätt vinäger

Krondillspesto
5-6 klasar krondill
1 näve spenat
1 dl fint riven parmesan
1 dl rostade solroskärnor
1 dl neutral olja
Saft från 1/2 citron


  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg med snittytan uppåt på en plåt. Strö över socker, salt och peppra. Ringla över olja och vinäger. Baka i ugnen i ca 1,5 timma.
  3. Mixa samtliga ingredienser till krondillspeston i en matberedare, smaka upp med salt.
  4. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.
  5. Lägg upp allt på ett fat. Skiva halloumin och stek i en het panna, och toppa salladen. Servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *