Kantarelltoast

Sensommaren…….bästa tiden på året, finns så mycket gott ute i naturen nu. Den här mackan skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag, sååå god.
Smörstekta kantareller tillsammans med spetskål och gräslök läggs på rostat surdegsbröd. Toppas med västerbottenost och gratineras i ugnen…..mums.
Servera som den är eller med en sallad. Vill man lyxa till det kan man toppa med  lite löjrom.


4 st mackor

4 skivor surdegsbröd, eller något annat gott bröd
Olivolja
1 vitlöksklyfta

ca 300 g kantareller
1 schalottenlök, finhackad
ca 1/4 dels spetskål
1 dl grädde
1 bunt gräslök
ca 1,5-2 d rivenl västerbottenost eller någon annan god lagrad ost


  1. Ringla lite olivolja på bröden och gnid in med vitlök. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 5 min.
  2. Fräs kantarellerna. När all vätska är borta går du i med en klick smör. Tillsätt spetskålen och schalottenlöken och fräs ytterligare några minuter.
  3. Häll på grädden och låt koka in i nån minut. Stäng av plattan och blanda i gräslöken(spara lite till servering), salta och peppra.
  4. Lägg stuvningen på bröden och toppa med osten. Gratinera på 200 grader i ca 2-3 minuter på 200 grader. Toppa med gräslök och dra ett varv med pepparkvarnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *