Saftiga kebabspett gjorda på lammfärs med smak av vitlök paprika och spiskummin. (Funkar bra med nötfärs också.) Serveras med libabröd, grönsaker och en supergod tzatziki gjord på äpple. En riktigt festmåltid, som med fördel äts med händerna.
Glöm inte att lägga spetten i blöt i förväg om du använder träspett.


ca 6 portioner

Kebabspett
750 g färs. nöt eller lamm
2 st vitlöksklyftor, rivna
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 citron, cest
1 msk fint hackad persilja
2 msk olivolja
Salt och peppar

Äppletzatziki
3 dl turkisk yoghurt
2 st gröna syrliga äpplen
2 msk fint hackad mynta
1 tsk honung
1 liten vitlöksklyfta, riven
Salt och peppar

Tillbehör
Libabröd
Fetaost
Tomat
Gurka
Sallad
Picklad rödlök


  1. Blanda ihop färsen med alla kryddor. Blanda inte mer en nödvändigt. Trä färsen på spett.
  2. Riv äpplena grovt på ett rivjärn och pressa ur det mesta av vätskan. Blanda sedan med resterande ingredienser. Smaka upp med salt och peppar.
  3. Grilla spetten tills dom är klara, tar ca 5-10 minuter. Servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *