Att grilla fisk är fantastiskt gott och inte alls speciellt svårt. Det gäller att välja feta fiskar. Ett problem som många verkar ha är att fisken lätt fastnar på gallret, det finns knep för detta. Lägg skivad citron under fisken, så är problemet löst:).
4 portioner
ca 800 g laxfile med skinn
1 citron
Ingefärsglaze
2 cm ingefära riven
1/2 röd chili, fint hackad
0, 75 dl honung
2 msk soja
saft och cest från 1/2 lime
- Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull. Låt sedan puttra i några minuter.
- Skär citronen i 1/2 cm tjocka skivor.
- Lägg citronskivorna på grillen, lägg laxen ovanpå. Pensla på lite av glazen.
- Grilla laxen indirekt med lock i ca 20-25 minuter. När laxen når ca 48 grader är den klar.
Pensla på lite glaze då och då. Salta och peppra.
Lämna ett svar