Får ni tag på färsk majs så måste ni prova det här. Det är så gott att grilla, går inte att jämföra med färdigpackad majs. Blötlägg majskolvarna i ca 30 minuter innan du ska grilla, så slipper du att blasten börjar brinna.


4 portioner

4 st färska majskolvar

Chili & limesmör
100 g mjukt smör
1,5 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 lime, använd saften från 1/2 och cest från hela
Salt och peppar


  1. Lägg majsen i blöt i ca 30 minuter.
  2. Blanda ihop smöret, smaka upp med salt och peppar.
  3. Vik bak blasten och knyt ihop. Smidigt att använda som handtag sen när du grillar.
  4. Grilla majsen tills den har fått fin färg på alla sidor. Tar ca 10-15 minuter. Servera direkt med smöret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *