Grillade lammracks tillsammans med en kräm på getost och saltrostade valnötter. Lammracks är så gott att grilla och väldigt enkelt. Jag delar lammet i bitar innan dom grillas. Det går mycket fortare och ger mer grillyta.
Servera gärna rostad färskpotatis till.
4 portioner
Lamm
ca 900 g lammracks
2 st vitlöksklyftor, delad
2 kvistar rosmarin, fint hackad
1 citron, cest
2 msk olivolja
Getostkräm
2 dl turkisk yoghurt
100 g getost, smulad
2 dl valnötter
1-2 tsk honung
Några droppar citronsaft
Salt och peppar
- Dela lammracksen. Blanda ihop marinaden och låt köttet marinera i minst 2 timmar.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna med lite flingsalt. Låt svalna och hacka grovt. Blanda sedan med yoghurt, getost och honung. Smaka upp med salt och peppar.
- Grilla lammracksen på hög värme, ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
Lämna ett svar