Den här somriga jordgubbscheesecaken med vit choklad är perfekt att göra till midsommar. En enkel dessert som går att förbereda långt innan.
Det är lagom att ta ut cheesecaken från frysen 30-45 minuter innan den ska serveras.
8-10 portioner
Botten
200 g diggestivekex
100 g smör
2 nypor flingsalt
Fyllning
200 g vit choklad
3 dl grädde
1,5 dl socker
400 g färskost
2 dl turkisk yogurt
1 lime, cest
Jordgubbspuré
1 ask jordgubbar
2 msk florsocker
Garnering
Jordgubbar
- Smält smöret i en kastrull. Krossa/mixa diggestivekexen och blanda med smöret och saltet. Tryck sedan ut i en springform.
- Mixa jordgubbarna med florsockret till en puré. Spara hälften till tårtan och resterande till servering.
- Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.
- Vispa grädden och sockret tills grädden blir fluffig. Rör i färskost, yoghurt och limecest.
- Tillsätt försiktigt den vita chokladen och rör om.
- Varva cheesecakesmet och jordgubbspuré i springformen. Frys sedan i minst 3 timmar.
- Garnera sedan med jordgubbar och servera med jordgubbspurén.
Lämna ett svar